.

.

























Si no salvo mis ideales, no me salvo a mi.







maito:%20msierrahoyos@gmail.com







































.

.

Hoy en LA SER

A causa del cambio del formato usado actualmente por La SER, hemos de facilitar las noticias de manera diferente, ahora lo haremos remitiéndoles a las páginas donde se encuentran las noticias y vds. eligen finalmente su audición, distinto es en la versión anterior donde nos permitía ofrecerles individualmente las mismas.
.
Existen otras opciones, otros programas en donde podrás optar por ellos. Búscalos verás noticias a diario sobre la actualidad.

.

.

miércoles, septiembre 09, 2009

En defensa de Garzón

 

9/9/2009 Edición Impresa EDITORIAL

EDITORIAL: 'En defensa de Garzón'

 

El-juez-Baltasar-Garzon

L'opinió del diari s'expressa només als editorials. Els articles exposen posicions personals.

MÉS INFORMACIÓ

Quan el jutge Balta-sar Garzón instruïa la causa contra Pinochet o s’ocupava d’altres sumaris relatius a altres països, dins de l’anomenada justícia universal, els seus crítics el burxaven amb l’argument de per què no investigava els crims franquistes. Seria, doncs, una gran paradoxa que fos condemnat quan es va decidir a fer-ho. El jutge espanyol amb més prestigi internacional declara avui com a imputat al Tribunal Suprem, acusat de prevaricació, per la causa que va obrir contra els crims de Franco.

La querella presentada contra Garzón va ser presentada per un pseudosindicat ultradretà i va ser admesa a tràmit per una sala en la qual figuren destacats enemics del jutge, com Adolfo Prego o Luciano Varela. Aquest últim, davant del qual declararà avui Garzón, ja va intentar sense èxit que el Consell General del Poder Judicial el sancionés pels diners que va ingressar durant la seva estada d’estudis a Nova York el 2005 i el 2006. És a dir, que la idea que el jutge de l’Audiència Nacional sigui condemnat no resulta cap exageració.

No obstant, a part d’una paradoxa, seria una injustícia. Es pot discrepar, com va fer la fiscalia, del fet que Garzón pogués investigar els crims franquistes perquè els seus autors ja havien mort o perquè l’amnistia impedia perseguir els que seguien vius. Aquest últim argument és, a més, discutible si del que es tracta és de crims contra la humanitat, com ha fet notar la Comissió Internacional de Juristes en una nota de suport a Garzón.
Però la Sala Penal de l’Audiència Nacional ja va donar la raó als fiscals i Garzón es va declarar incompetent. Com passa tantes vegades. ¿On és, llavors, el delicte?

No hay comentarios: